G6R

Over al je verbouwingen, aanpassingen, enz...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
jaapio
Special member
Special member
Berichten: 931
Lid geworden op: vr apr 13, 2007 07:18
Type Corolla: E10
Auto: P9 en MR2
Locatie: Limburg/Brunssum

Re: G6R

Bericht door jaapio » ma mar 11, 2019 09:27

Wat zou jij doen als je iets je strot in geduwd krijgt en je wordt er zieker van??? :shock:

Ik zou het niet meer slikken hoor. :lol: :lol:

Na drie reumatologen, een internist, een neuroloog kreeg ik nooit geen duidelijk antwoord op mijn vragen maar wel een kist pillen die ik maar diende te slikken en die gewoon niet hielpen. Als je dat dan aangeeft is het antwoord “leer er maar mee leven”.
Wat heb je daar aan als iemand die 6 jaar medicijnen heeft gestuurd je zo weg stuurt?

Uiteindelijk weer bij de huisarts en weet het ook niet meer. We gaan eens prednison proberen. Twee weken 40mg per dag. Met mijn gewicht mag ik 50mg hebben.
Eurekaaaaaa….. dag later klachten met 90% verminderd.
Na een week, eigenwijs als ik ben, halveer ik zelf hoeveelheid naar 20mg. Het werkt. Geef dat aan bij de huisarts. Goed gedaan jochie, jij bent baas over eigen lichaam en als het werkt, goedzo zegt hij. Komende drie maanden 20mg slikken. En weer eigenwijs, na een week halveer ik het weer naar 10mg. Ook dat werkt. Anyway….. uiteindelijk de hoeveelheid zelf terug gebracht naar 2.5mg en het werkt. Slik ik nu een twee jaar.

Kom ik laatst bij de uwv arts. Vraagt die mij waarom ik prednison slik. Ik leg dat uit en zij is het daar totaal niet mee eens. Dat hoort niet bij uw klachten, zegt die arts die 6 jaar medicijnen heeft gestudeerd. Ik vraag wat ik dan zou moeten slikken. Komt ze met diezelfde zooi aan wat niet hielp.
Als ik dan zeg dat die medicijnen niet helpen en wat ik nu slik wel krijg ik als antwoord dat prednison niet bij mijn klachten horen maar die andere zooi wel. Helpt niet…roep ik…dan leer er maar mee leven.

Dus wat heeft het te zeggen als iemand 6 jaar medicijnen heeft gestuurd maar zo doof is als een kwartel?

Ik heb bij defensie met chroom 6 verf gewerkt. Meerdere oud collega’s hebben al het loodje gelegd. Bij elke specialist waar ik geweest ben heb ik dat aangegeven. Geen enkele specialist heeft gedegen onderzoek gedaan hiernaar. Men gooit het op artrose. Uit het niets, ineens binnen twee maanden in zo goed als elk gewricht artrose? Men vind dat wel vreemd maar doen er verder niks ermee. Wat heeft die studie dan voor zin?

Gezondheidszorg is geen zorg meer maar een verdienmodel. Prop de mens maar vol, verdienen wij lekker. Zeg niet dat het niet zo is. Zeker als je dan nu in de media hoort dat de mens vanaf zijn 70ste jaar weinig nut meer heeft voor de maatschappij en er dan maar eens goed bekeken moet worden of ze voor sommige behandelingen nog wel een aanmerking komen. het zal je moeder van 72 maar zijn hè die een nieuwe knie nodig heeft maar niet krijgt.

Maar goed, als ik pillen krijg waarvan ik beroerder wordt of niet helpen, slik ik ze niet. Zoeken ze maar wat anders wat wel helpt. Zoals mijn huisarts heeft gedaan.
Hij zij ooit tegen me “ik ben een vriend met medische kennis en samen zoeken we naar een oplossing. Ik heb gestudeerd maar het is jouw lichaam”.

Ik begrijp Peet wel......

Gebruikersavatar
Peet
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 4230
Lid geworden op: vr sep 17, 2010 23:08
CCNL lidnummer: 803
Type Corolla: E11
Auto: corollag6r

Re: G6R

Bericht door Peet » ma mar 11, 2019 20:44

Ik zal jullie nog wat vertellen ,ik heb 2 jaar geleden een burn-out gehad en was zwaar depressief ,
Zag het niet meer zitten ,en alleen voor mijn vrouw was ik er nog ,het duurde maanden voor ik geholpen werd ,en antiedeprasiefa kreeg (hang me niet op aan me schrijf werk ,}
Het is ook een ziekte dit ,ik schaam me er niet voor
Daar na die hersen invarkt ,dus ik zit vol met pillen
Het gekke is dat de pillen zo verslavend gemaakt worden dat je er niet meer van af kan komen ,en probeer je het ,dan ga je kapot ,ze schatten op 20:000 doden per jaar ,maar daar mag niet over gepraat worden .dus krijg je weer pillen die de bij werkingen op heffen van de andere pillen ,
De pillen industrie leef hier van ,ik ben nu hun nummer en schat kist
De artsen ,specialisten krijgen vergoedingen om hun pillen uit te schrijfen .
Als patiënt ben je de lul dus .
Ik ben geen beste schrijver ,maar jaap begrijp me te minste

Het ergste van die chesterol pillen was dat ik weer depressief er van werd ,heb dat verteld tegen de neuroloog ,en die zij door gaan en antie verhogen
Ze hebbe dus schijt aan me of patiënt
Dus ze kon van mij ff dood pleure ,dat weet ze nu ook ,was ook niet meer welkom
Groom 6 heb ik ook mee te maken gehad ,jaren lang.
In de verf ,lassen van exsoties matriealen ,straling ,gasse ,kan zo wel door gaan ,heb ook een lange tijd aan de pretnizon gezeten ,me bloed lichaampjes waren naar de klote en viel steeds vlouw ,koppijn ,spier pijn enz enz ,maar werd steeds dikker en zwaarder ,ben tegen advies in gestopt ,ik word zo boos hier om ,dat wil je niet weten ,,

Onder laatst was er nog een zaak van mannen die azn het werkt gezet zijn ,bij de spoorwegen ,verven van treinen ,mensen hebben groom 6 in hun vlikker zitte en ze hebbe zo wat geen poot om te staan ,ja een vergoeding ,pfffff ik snap jou zaak ook jaap ,respek voor je verschrikkelijk lust en geniet over al van ,zeker je ritjes naar Duitsland

Ik boks nog steeds om dat er dan een stofje vrij komt die mij een goed gevoel geef ,heb me toen ook geholpen ,na dat ik het niet meer zag zitten ,
Ik spar. Niet meer en op me kop laten slaan kan echt niet meer ,ze zijn meer bang voor hersen bloeding met die bloed verdunners dan weer een propje jaap ,maar mot wel op passen ,ik boks al van af me 15 ,zit dus gewoon in me bloed :lol:

Wat je bedoelt met 6 jaar kan ik niet zo goed volgen ,
Als er geld verdiend kan worden over andermans zijn rug ,kan je 1000000 jaar gestudeerd hebben,je ben vat baar voor de poen ,al sterf een ander ,het maakt geen moer uit ,geld is alles

Dit verhaal is ff anders dan over auto,s praten ,maar ach dan word er te minste nog ffwat geschreven

Morge een lange rit maken naar Arnhem met dat ouwe zwarte lijk ,word die ook weer is warm .ik rij een half uurtje daar na me zoon ,
Ik reddat nooit zo eind pffff

Gr peet ,

Gebruikersavatar
jaapio
Special member
Special member
Berichten: 931
Lid geworden op: vr apr 13, 2007 07:18
Type Corolla: E10
Auto: P9 en MR2
Locatie: Limburg/Brunssum

Re: G6R

Bericht door jaapio » di mar 12, 2019 07:15

Yep, is een schimmige wereld hoor die farmaceutische industrie en de zorgsector. Het gebeurd inderdaad dat artsen en specialisten vergoedingen krijgen als ze van een bepaalde fabrikant hun medicijnen voorschrijven.
Vaak genoeg in het nieuws geweest.
Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat sommige ziektes goed behandeld kunnen worden maar dat men dat niet doen. Een fabrikant zoekt jaren naar een medicijn tegen de ongeneeslijke ziekte neusvleugelreuma (ik verzin maar wat) Zij stoppen er miljoenen in voor onderzoek. En dan eeeuurrekaaaa…. Bij toeval vinden ze een stof dat neusvleugelreuma helemaal geneest.
Fabrikant wilt wel hun investering terug verdienen en daarnaast winst maken.
Wat denk je dat de fabrikant gaat doen? Medicijn op de markt brengen zodat neusvleugelreuma uitgeroeid kan worden? Denk het niet want dan verdient de fabrikant niks meer en kunnen huiswaarts keren met een schouderklopje.
Of ze maken het medicijn zo duur dat de zorgverzekeraar zegt “nee, vergoeden wij niet, is te duur”.

Kan je beter niet al te lang bij stil staan bij dit soort praktijken…….
corollapowerrr schreef:
ma mar 11, 2019 07:30
Gelukkig hebben jullie ook 6 jaar medicijnen gestudeerd
Zoals i k het begrijp is deze opmerkingen van corollapowerrr goed bedoeld. De artsen en specialisten hebben medicijnen gestudeerd en zullen het beter weten dan wij. Niet slim om de adviezen van hen niet op te volgen.

Ergens zit daar wel een kern van waarheid in natuurlijk maar ondanks dat, eigen baas van je eigen lichaam. Waar de ene arts het ene pilletje voorschrijft komt een andere arts weer met een heel ander pilletje. Ik denk toch wel dat ze dezelfde opleiding hebben gehad, toch?
Ondanks de 6 jaar medicijnen studie denk de heren er toch ook weer verschillend over. Lees maar terug….huisarts versus uwv arts. ( in mijn geval )

Zeker niks om over te schamen Peet. Wie heeft er tegenwoordig niet eens een burnout gehad.
Endorfine, oftewel gelukshormoon, komt vrij bij het sporten. Dus wel nog lekker boksen maar niet meer op je hersenpan laten meppu.goed hoor. Je moet bezig blijven en zeker wij ouwe knakkers.

Tja, chroom6. Ook weer zoiets waar je geen touw aan vast kan knopen. De één krijgt een vergoeding en de ander is de al uit de pijp, kassieweile oftewel, naar de eeuwige jachtvelden. De lui die verplicht waren aan die treinen te werken krijgen allemaal een vergoeding, ziek of niet. Defensie heeft een hoop ziektebeelden geschrapt…. Waar sommige al wel een vergoeding hebben gehad kunnen anderen er weer naar fluiten.
Ik zelf heb er een advocaat op zitten maar hoor er weinig van. (rechtsbijstandverzekering)
Ik stop er ook geen energie meer in…… vind het wel best zo.

Arnhem…… lekker stukkie.

Ik ga straks een vriend ophalen in Düsseldorf airport….. deutsche autobahn….even laagvliegen met een snelle Audi hahaha of scheld ik nu?

Afbeelding

Afbeelding

Na bijna twee weken krijgt usse GTSi vandaag zijn plekje weer terug 8-) 8-)

Gebruikersavatar
Peet
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 4230
Lid geworden op: vr sep 17, 2010 23:08
CCNL lidnummer: 803
Type Corolla: E11
Auto: corollag6r

Re: G6R

Bericht door Peet » di mar 12, 2019 23:08

Hoi jaap ,mog ik ooit een prijs Winne ,dan koop ik echt een Audi
Over de pille zooi zitte we op het zelfde foet stuk te minste
1 ding kwam ik van daag wel achter na het stoppe van die chesterol pille
Heb 1,5 uur heen gereden .me zoon een stuk terug en ik heb het stuur over genomen
Ook wij hebbe laag gevlogen .en vlink door gereden
Hebbe 400 km gedraaid van daag ,moeste nog wat andere dingen doen
Tank is aardig leeg ,vol weg gegaan pfff
Maar een maand geleden had ik dit echt niet kunne doen zo lang rijden
Dus kan je na gaan ,wat die pokke pille met je doen

Dag ff dat die e10 pleite was :shock:

Gr peet

Gebruikersavatar
jaapio
Special member
Special member
Berichten: 931
Lid geworden op: vr apr 13, 2007 07:18
Type Corolla: E10
Auto: P9 en MR2
Locatie: Limburg/Brunssum

Re: G6R

Bericht door jaapio » wo mar 13, 2019 06:01

Mocht je ooit een prijs winnen dan beter geen Audi kopen jonghu of wat dan ook van VAG :shock:
Audi van die vriend van me gaat als de brandweer, dat dan weer wel maar blijft rommel. Om de haverklap is er wel wat aan. Gelukkig is hij monteur en kan het zelf wel maken. Waar hij zijn werk doet staan Golfjes, Scirocco's..... wat ik daar al allemaal gezien heb :shock: :shock:

Mooi joh dat het rijden al een stuk beter is gegaan :D

Hahaha nee hoor, E10 is niet weg. Vriend van me was op vakantie. Heb ik de E10 hier voor de garage gezet zodat zijn Audi achterom kon staan veilig en wel. Tja je mot wat over hebben voor je vrienden. ;)

Was me nog wel een dingetje met die storm. Op de E10 zitten van raamspoilerdingwindvangers zeg maar. Raam staat altijd op een kiertje. Ook tijdens die storm. Nu is het één baggerzooi in de E10 van wata daar allemaal door dat kiertje naar binnen is gewaaid hahahaha...... :shock: :shock:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast